През февруари анализаторът от DSCC Рос Йънг каза, че Apple „проучва идеята за сгъваеми преносими компютри“. Тогава Марк Гурман от Bloomberg съобщи, че този бъдещ продукт може да бъде хибрид MacBook/iPad с клавиатура със сензорен екран.

Въпреки че този сгъваем MacBook/iPad не се очаква поне до 2025 г., нов доклад предполага, че LG Display може да достави панела за това предстоящо устройство.

Според The ​​Elec, LG „сътрудничи с Apple за разработването на друг сгъваем OLED панел“, който е „предназначен за таблети и преносими компютри с ултратънко стъкло като покривен прозорец вместо полиимид“.

Този слух идва като част от статия за LG Display, която ще достави 17-инчови сгъваеми OLED панели за преносими компютри на HP тази година. С размер 17 инча и 11 инча в сгънато състояние този панел разполага с 4K резолюция. Изданието отбелязва, че този панел, представен по време на последното изложение CES, поддържа работа с докосване и стилус и е насочен към преносими компютри, таблети и монитори.

Въпреки че The Elec казва, че LG „сътрудничи с Apple“, това показва, че този сгъваем MacBook/iPad все още е в ранните си дни на разработка.

Преди това DSCC съобщи, че Apple „изглежда не бърза да навлезе на пазара на сгъваеми смартфони“. За бъдещ сгъваем MacBook/iPad Apple току-що се появи в анализа на DSCC за сгъваеми преносими компютри. Ето какво написа Йънг преди няколко месеца:

„Чуваме, че има интерес към най-големия размер досега, около 20.x“. Този размер може да създаде нова категория за Apple и ще доведе до истински продукт с двойна употреба: лаптоп с клавиатура в пълен размер, когато е сгънат, и за използване като монитор, когато не е сгънат и се използва с външна клавиатура. Може също така да позволява UHD/4K резолюция или дори по-висока при този размер. Времевата рамка вероятно е по-късно от 2025 г., като може да бъде 2026 или 2027 г.

След този доклад Марк Гурман от Bloomberg написа в своя бюлетин Power On:

„Компанията може да използва сгъваем 20-инчов екран, прикрепен към физическа клавиатура или просто едната страна на дисплея да служи като виртуална клавиатура. Казаха ми, че Apple наистина проучва сгъваем хибрид MacBook/iPad с два екрана, който ще използва втория подход. Той ще разменя физическата клавиатура и тракпад за напълно сензорна основа“.

Интересно е да се знае, че този сгъваем MacBook/iPad все още е в процес на разработка, въпреки че потребителите не трябва да очакват нищо конкретно през следващите няколко години.

Снимка: Pixrepo

Виж още: Първите в света живи роботи вече могат да се възпроизвеждат. Време за паника? (ВИДЕО)

 

Тагове: