Слуховете за очила за виртуална и добавена реалност на Apple продължават, като се предполага, че те ще бъдат високобюджетен продукт, позициониран срещу конкуренти като Valve Index и НТС vive Pro.

Сега известният анализатор Минг-чи Куо прогнозира, че очилата на Apple ще имат комплексна система за следене на очите. В резултат шлемът ще може да улови посоката на погледа ви, дали мигате и дори да ви разпознава по зениците като еквивалент на FaceID технологията.     

Куо описва устройството като портативно, но не мобилно. Това означава, че то може да се използва безжично, но е предвидено за непрекъсната работа цял ден като телефон. Ето защо очилата на Apple вероятно са най-подходящи за дома.

Джаджата ще има динамична оптимизация на производителността, като фокусира върху висококачественото изображение само на предметите, които гледате. Резолюцията в зоните на екрана, където потребителят не гледа, ще се намаляват в реално време, пестейки GPC/CPU мощност. Процесорът ще бъде производство на Apple с капацитет, сходен или надвишаващ този на чипа М1.

Анализаторът счита, че Apple ще продава шлема от 2022 г. за около 1000 долара. Продуктът се очаква да бъде нишов и само за ценители с дълбоки джобове, като Apple прогнозира само по една продажба на ден в магазин.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове: