Фактът, че Sony предлага безплатен адаптер за камерата на собствениците на PlayStation VR, който да използват с PlayStation 5, на практика ни показва, че компанията няма планове скоро да пусне нова версия на своя шлем за виртуална реалност. Сега шефът на Sony Interactive Еntertainment Джим Раян потвърди, че що се отнася до PlayStation VR, не можем скоро да очакваме качествени скокове напред. Той не коментира хардуера в подробности, но очевидно е ясно, че PlayStation VR ще си остане нишов продукт.

Това не означава, че PlayStation се отказва от VR инициативите. Компанията вярва, че те представляват смислен компонент от интерактивното забавление и че уроците от PlayStation VR ще бъдат използвани за бъдещи инвестиции във виртуалната реалност.

„Ще стане ли това тази година? Не. А следващата? Не. Вярваме, че ще се случи на по-късен етап“, казва Раян.

В интервюто той говори още за надеждите на Sony да увеличи броя на своите PlayStation Plus абонати. За целта компанията ще им предложи 20 безплатни висококачествени PlayStation 4 игри, които да играят на PlayStation 5.

Накрая, Раян очаква повече игри с дълбоки сюжети, които да бъдат разказни в технологично впечатляващ стил благодарение на мощта на PlayStation 5 да показва реалистична графика.

Снимка: Sony

Виж още: Вижте ексклузивен геймплей от няколко предстоящи PlayStation 5 игри (ВИДЕО)

 

Тагове: