Според хардуерното проучване на Steam за февруари Oculus Quest 2 свали Rift S от върха като най-популярен шлем за виртуална реалност при геймърите. Със скок от почти 6 процента спрямо предното проучване на Oculus Quest 2 вече се падат 22.9 процента от VR потребителите. Хардуерното прочуване на Steam може и да не е най-точното мерило за геймърски конфигурации, но ни дава добра идея как расте популярността на шлемовете.

Oculus Quest 2 излезе миналия октомври и незабавно се превърна в хит, постигайки високи продажби спрямо оригиналния Oculus Quest. Изглежда дори, че задължителното логване с Facebook акаунт не е чак такава пречка за повечето потребители. Този корпоративен трик не променя факта, че Oculus Quest 2 е достъпен шлем с резолюция 1832х1920 пиксела на око, 6 GB RAM памет, 256 GB сторидж и тегло от само 500 грама.

До края на този месец трябва да се появи експериментален пач за 120 Hz честота на опресняване, след като през ноември Oculus Quest 2 получи такъв за 90 Hz.

А вие какво мислите – има ли потенциал Oculus Quest 2 да се превърне в предпочитания шлем за мнозинството геймъри тази година?

Снимка: Oculus

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера