Транспортните власти в Ню Йорк се бяха зарекли, че ще осигурят Wi-Fi достъп във всяка една станция на местното метро до края на 2016 г. и успяха да го сторят, макар и в последната минута. Към 31 декември всичките 279 станции вече имат безжичен интернет благодарение на Transit Wireless.

Изграждането на Wi-Fi покритието започна още през 2011 г. и позволява на потребители без мобилен интернет или със слаба връзка да се включат към мрежата. Засега пълното 3G/4G покритие все още е далеч - плановете са това да се случи към началото на 2017 г. В резултат все още има станции, където мобилният интернет не е стабилен, а в тунелите отсъства изцяло.

Въпреки това пълният Wi-Fi достъп е важна крачка за развитието на информационната инфраструктура в мегаполиса, пише Engadget. Той допълва разпространените на повърхността интернет кабинки на LinkNYC, където се предлага безплатна гигабитова Wi-Fi връзка. Освен това от тези места потребителите могат да се обаждат безплатно на стационарни телефони, както и да зареждат мобилните си устройства през USB портове.

Виж още: YouTube отчита сериозен спад в гледанията през 2016 г.

Тагове: