Facebook обяви вече, че всички потребители на Messenger ще могат да премахват изпратени съобщения – функция, която преди беше налична само за шефове на компанията. Сега потребителят има десетминутен прозорец да изтрият всяко съобщение, изпратено през Facebook Messenger, независимо дали в индивидуален или групов чат.

За да използвате функцията, чукнете на съобщението, което искате да премахнете, и ще се появи меню с опция Remove for everyone.  Ако я изберете, съобщението ще изчезне от чата. Facebook Messenger ще замени премахнатото балонче с текста с известие, че съобщението е било премахнато. Другият вариант е да премахнете съобщението само за себе си, като тогава останалите в чата ще могат да го видят - този, вторият вариант е леко странен избор, признаваме. 

Преди около година Facebook обеща тази функция за всички, след като стана ясно, че социалната мрежа тихомълком е премахвала стари съобщения, изпращани от Марк Зукърбърг и други шефове. Тогава Facebook прекрати практиката и обеща, че няма да я ползва, докато обикновените потребители не получат правото да трият стари разговори.

Facebook Messenger не е първото чат приложение с функцията Unsend. Telegram дава тази опция от години, а WhatsApp я добави през 2018 г.

14 технологии от научната фантастика, които вече съществуват

---

Ау, това няма да свърши добре (ВИДЕО)

Тагове: