Apple се бори с още един свой служител, обвинен в кражба на технологични тайни от програмата с автономни коли на гиганта. ФБР е арестувало китайски гражданин, който се опитал да отмъкне технологията и да я продаде на китайски конкурент. След като бдителен служител забелязал китаеца да прави снимки в зона с ограничен достъп, Apple извършила вътрешно разследване, което установило, че на личния му компютър се съхраняват хиляди документи с чувствителна информация, включително и около 100 снимки от централата на Apple.

Освен това китаецът наскоро бил подал документи за работа в другата компания, чието име не се разкрива.

Агенти на ФБР го арестували само ден преди да отлети за Китай.

По повод на случая Apple излезе с изявление, в което твърди, че приема „много сериозно“ защитата на своята технология и че ще си сътрудничи с властите, в случай че тя е застрашена.

В последно време проектът за умен автомобил на Apple изглежда все по-изостанал, затова не е ясно дали такива инциденти ще продължат. Все пак това е втората регистрирана кражба за кратко време и няма как тя да не притеснява както Apple, така и технологичната индустрия като цяло. Напоследък темата за защита на интелектуалната собственост в САЩ е доста обсъждана и инциденти като този показват, че поне част от притесненията може да са основателни.

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Спадът в продажбите на iPhone вече с ясно изражение. Числата са стряскащи

Тагове: