Microsoft никога не са харесвали това, че Windows потребителите понякога свалят Chrome вместо Edge, но сега гигантът засили усилията си да задържи хората да използват неговия браузър. Когато стигнете до страницата за сваляне на Chrome в Windows 10 и Windows 11, вече ще видите нови съобщения, които ви разубеждават да инсталирате конкурентния браузър на Googlе.

Тези съобщения са доста хапливи и посочват например, че Chrome e браузър от 2008 г., докато Edge е съвсем нов. „Edge ползва същата технология като Chrome, но с допълнителната тежест на Microsoft“, гласи друго съобщение. „Никой не обича да пилее пари. Еdge е най-добрият браузър за онлайн пазаруване“, прокламира трето.

Въпросните съобщения не са досадни изскачащи подкани, а се показват директно от Edge, и то само на сайта за сваляне на Chrome.

Новите съобщения на Microsoft идват три години след като компанията за пръв път започна да предупреждава Windows 10 потребители да не инсталират Chrome и Firefox. Освен това Microsoft направи по-трудна процедурата по смяна на браузъра по подразбиране с Windows 11 и принуждава потребителите да използват Edge чрез стандартните ъпдейти на Windows.

Снимка: Microsoft

Виж още: Идваш ли, Clippy?