Най-новата версия на Chrome за Android идва с нова функция, особено популярна във времена на пандемия: тракер за цени и промоции при онлайн оферти. Веднъж активирана, Chrome ще наблюдава всички каталози и оферти, които разглеждате за намаления и промоции. И ще ви изпраща известия.

Това може да бъде полезна функционалност за мобилната версия на Chrome, тъй като тя не е съвместима с популярни приставки тракери като Keepa, която иначе е налична за десктоп версията на Chrome. Единственото изискване обаче е да държите отворени разделите с цени, което изглежда тромаво. Надяваме се, че Google ще намери по-елегантно решение скоро.

Ако имате последната версия 90 на Chrome, може да активирате функцията на тракера, като чукнете на менюто за настройки в горния десен ъгъл и изберете Track Prices. Ако още я няма, може да активирате ръчно, като отидете на chrome://flags/#enable-tab-grid-layout и изберете Enabled Price notifications.

Тази функция идва в Chrome скоро след като Microsoft добави опция за сравняване на цени в Edge, докато още през 2018 г. Firefox тестваше подобен тракер, но той така и не стана официален.  

Снимка: Pikrepo

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: