Едно от препятствията, които пречат на някои хора да надстроят от Windows 10 до Window 11, са системните изисквания. Дори някои сравнително нови системи не се поддържат поради липса на функции като TPM 2.0, но там, където има желание, има и начин, който най-често се изразява в различни заобиколни решения, които правят възможно инсталирането на Windows 11 на почти всяка система.

Ако сте избрали да продължите по този път, Microsoft се готви да ви подразни. Компанията тества воден знак на работния плот, който ще служи като постоянно напомняне, че използвате неподдържан хардуер. Съобщението гласи „Системните изисквания не са изпълнени“ и със сигурност ще доведе до нарастване на инструментите за премахване на досадното допълнение.

Microsoft изпраща объркващи сигнали относно системните изисквания за Windows 11 от доста време. Въпреки че официално се нуждае от TPM 2.0 например, компанията също е предоставила начин да се заобиколи това. Но въпреки че е сравнително лесно да инсталирате Windows 11 на хардуер, който технически не се поддържа, има много предупреждения за потенциални проблеми.

Съвсем наскоро научихме, че потребители, които са заобиколили системните изисквания, за да подкарат Windows 11 на компютъра си, Microsoft ще започне да показва предупреждение в секцията „Система“ на „Настройки“. Но сега изглежда, че компанията е готова да продължи по-нататък.

В най-новата версия на Insider на Windows 11 се вижда, че Microsoft провежда ранно тестване с предупреждение на работния плот. Дали в крайна сметка ще се разпространи за всички потребители? Трудно е да се каже, но ще има много ядосани, ако този воден знак започне да се появява на настолни компютри по целия свят.

Снимка: Microsoft

Виж още: Вижте в коя операционна система грешките се коригират най-бързо