Xiaomi потвърди в Twitter, че серията Mi 11T ще бъде официално демонстрирана на 15 септември, но това не бе единствената подробност, която компанията даде за предстоящите модели.

Китайският производител обяви още, че Xiaomi Mi 11T Pro наистина ще поддържа 120 W безжично зареждане. Това не е първият комерсиално достъпен телефон на Xiaomi, който предлага тази функция, след като това най-напред направи миналата година Xiaomi Mi 10 Ultra. Този модел обаче така и не излезе от китайския пазар в чужбина.

Серията Xiaomi Mi 11T e лансирана като телефон от висок клас на достъпна цена, като нейната перла ще бъде именно Xiaomi Mi 11T Pro. Той е значителна стъпка напред спрямо предшественика си Xiaomi Mi 10T Pro, освен че той имаше само 33 W зареждане, голяма разлика има и в дисплеите - Xiaomi 11T Pro ще разполага със 120 Hz OLED панел срещу 144 Hz LCD панел на неговия предшественик.

Очаква се цената на Xiaomi  Mi 11T Pro да бъде около 600 долара, докато предишният Xiaomi 10T Pro струваше 550 долара. Имайки предвид подобренията, малко по-високата цена е разбираема не на последно място защото Xiaomi 11T Pro вероятно ще бъде един от най-евтините флагмани със Snapdragon 888 на пазара заедно с Realme GT. Ако все пак това ви се вижда скъпо, Xiaomi подготвя и версия на Mi 11T с чипсет на MediaTek.

Cнимка: Xiaomi

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България