Xiaomi си създаде репутация на компания, която предлага добри телефони на достъпна цена, но пък нейните модели често са сред тези, които получават най-малко Android ъпдейти. Сега Xiaomi иска да промени това, започвайки с новите си флагмани, които ще бъдат обявени на 15 септември. Xiaomi потвърди, че Xiaomi 11Т и Xiaomi 11T Pro ще получат три поколения ревизии на Android и четири години на пачове по сигурността, изравнявайки се със скорошното обещание на Samsung.

За разлика от Samsung обаче, чиято нова схеми за ъпдейти се отнася и за вече пуснати модели, Xiaomi обещава това само за бъдещи апарати.  

Въпреки това анонсът е значителна стъпка напред за компания, която е известна с бавни или несъществуващи Android ъпдейти. Освен това ходът е добър, защото Xiaomi иска да навлезе повече на пазара за флагмани, след като досега акцентираше повече на средния клас. Ако иска да си създаде такъв имидж, Xiaomi ще трябва да предложи по-дълга софтуерна поддръжка. Подобен ход ще изпревари дори Google, който предлага три години ъпдейти за своите Pixel модели.

Ако сте фенове на Xiaomi, все пак не бързайте да се радвате, защото компанията прави уговорката, че системните ъпдейти и пачовете по сигурността ще варират от устройство на устройство и по държави според най-различни фактори.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

Тагове: