Макар пазарът на смартфони с USB Type-C портове да не е особено голям, поради по-бавното асимилиране от OEM производителите, то тези потребители, които вече притежават модели, работещи по новия стандарт, имат нужда от допълнително захранване под формата на външна батерия.

Xiaomi е китасйки смартфон производител, който наскоро представи страхотния Mi5 – флагман устройство с USB Type-C порт. А сега компанията предалага и външна батерия, която също идва с този иновативен порт. Тя се казва Mi POWERBANK Pro, разполага с USB Type-C порт и огромен капацитет от 10 000 mAh.

От достойнствата на Mi POWERBANK Pro могат да се възползват и собствениците на LG G5, Nexus 6P, 5X и OnePlus 2.  Освен всичко друго, външната батерия на Xiaomi поддържа и бързо зареждане с 5V / 2A, 9V / 2A и 12V / 1.5A конфигурации, което означава, че ще можете да заредите съвместимите си устройства много по-бързо, отколкото преди.

От Xiaomi заявяват, че Mi POWERBANK Pro може да се зарежда за три часа и половина с помощта на екстрата за бързо зареждане.

Xiaomi продава допълнителната външна батерия за 23 щатски доалра, но тя е налична само в  Китай. Очаква се съвсем скоро да се появи и в световен мащаб.

 

Прочетете и това: Xiaomi регистрира почти 17 млн. предварителни регистрации за Mi 5