Както се очакваше, Xiaomi вдигна „покривалото“ от новото си устройство от Mi серията на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона, където Хюго Бара, настоящият VP на Xiaomi, демонстрира за първи път Mi5.

Към днешна дата Xiaomi се очертава като един от най-големите производители на смартфони в света, след като показа първия си мобилен телефон през 2011 г. За съжаление устройствата са достъпни само в Китай и шепа азиатски страни. Xiaomi е продала над 70 милиона смартфона през 2015 г., каза Бара.

Компанията е базирана в Пекин и освен смартфони тя предлага и други потребителски стоки и услуги, включително скутери, фитнес гривни, таблети, рутери, облачни услуги за съхранение, пречистватели на въздуха и др.

Въпреки че Xiaomi отвори своя онлайн бизнес в САЩ и Европа, в тези е-магазини се предлага ограничен набор от аксесоари, като например слушалки и батерии. Така че може би е време компанията да се превърне в истински глобален смартфон играч.

Запознайте се с Mi5

s

 

По време на своята презентация Хюго Бара наблегна на това, че Mi5 работи изключително бързо благодарение на новия Qualcomm Snapdragon 820 процесор и 4GB RAM.

Mi5 се предлага в черно, бяло и златисто, но има и версия с 3D керамика на гърба. Смартфонът на Xiaomi разполага и с датчик за пръстови отпечатъци отпред и физически Home бутон. Наличен е USB Type-C порт. Основната камера е 16 MP с OIS и двойна лед светкавица, а предната е с 4 MP сензор. Налични са още NFC, бързо зареждане (версия 3.0) и поддържа на 4G+ със скорости до 600 Mbps.

Устройството е с дебелина 7.25 мм, екранът е 5.15-инчов IPS LCD, а теглото е 129 грама.

Xiaomi предлага Mi5 в три варианта - с 32 GB, 64 GB и 128 GB вътрешна памет. Цените стартират от 262 щатски долара и достигат до 354 долара. Смартфонът ще се продава в Китай от 1 март, след това ще се появи в Индия и на „други пазари“. Mi5 няма да се продава извън Азия.

 

Прочетете и това: Новите Desire смартфони на HTC няма да ви спечелят с хардуер, а с чар 

Тагове: