Google пусна офлайн възпроизвеждане на видео за мобилните потребители на YouTube в Индия, Индонезия и Филипините. Това е една вълнуваща функция, която позволява да гледаме любими видеоклипове без наличие на интернет връзка.

За клиповете, за които се поддържа офлайн възпроизвеждане, ще има специална офлайн икона, която предлага избор на качество на възпроизвеждане. След кеширането всяко видео ще е на разположение за гледане, без достъп до интернет, в продължение на до 48 часа.

Google специално е избрала тези три пазара с оглед на значението на мобилния интернет, в съчетание с липсата на адекватни мобилни планове с включени пакети данни - да не говорим, че понякога качеството на интернет връзката е отчайващо лошо.

"Азия е доказала себе си по отношение на приемствеността на смартфоните, но достъпът до високоскоростен интернет и достъпни пакети за данни остава голямо предизвикателство. В отговор ние сме работили над начините за намаляване на изискванията за бързината и данните за хората, които използват нашите продукти на места, където има предизвикателства пред достъпа", заявиха от YouTube в своя блог.

 

 

Google, които стартираха и продажбите на Chromecast в Индия тази седмица, заявиха, че ще продължат да проучват "по-добри начини да се прави видео съдържанието по-достъпно и приемливо" за потребителите в Азия.

YouTube Offline всъщност първо бе показана в Индия през септември във връзка със старта на Android One. Без съмнение има много други YouTube потребители по целия свят, които се надяват офлайн режимът да дойде и при тях по-скоро, но за съжаление от Google не споделиха кога може да се случи това.

А вие получихте ли актуализацията на YouTube с Material Design?

Тагове: