Следващия път когато пуснете YouTube видео, то вероятно няма да изглежда толкова добре, колкото очаквате. От днес клиповете в YouTube ще се възпроизвеждат по подразбиране в SD формат, въпреки че все още можете ръчно да увеличите резолюцията от настройка.

Мярката на YouTube следва подобни решения от страна на много стрийминг платформи, които временно ограничават качеството на своето съдържание в Европа заради коронавирус епидемията. Регулаторите на ЕС призоваха публично компаниите за промяната, така че да улеснят интернет трафика в региона за момента.

„Продължаваме да работим с властите и интернет доставчиците по цял свят, за да минимизираме натоварването върху системата по време на тази безпрецедентна ситуация“, казва YouTube.

Тъй като милиони си остават у дома, за да ограничат разпространението на вируса, стриймингът на видео съдържание скочи драстично в много региони. По традиция гледанията в YouTube скачат вечерно време, но според сайта сега броят на потребителите е висок през целия ден.  

Виж още: Samsung бие Apple по нов параграф