Според нова информация от Южна Корея Samsung няма да успее да постигне поставената за тази година цел от 300 милиона продадени телефона и ако това стане, ще бъде първият път от 9 години насам, когато гигантът продава по-малко от 300 милиона телефона на година.

Актуалните прогнози сочат, че Samsung най-вероятно ще достигне 270 милиона апарата, изпратени в търговската мрежа.

Към края на третото тримесечие на 2020 г. Samsung потвърди 189 милиона продадени телефона, което също е доста прилично постижение предвид продължаващата през цялата година пандемия. Въпреки това Samsung имаше първоначална цел от 307 милиона продадени двойки до 2021 г., като за целта компанията разчиташе да разшири своите продажби в средния и бюджетния сегмент, 5G моделите и гъвкавите си телефони. Именно по-агресивната реклама на последните беше ключова част от стратегията на Samsung за тази пазарна ниша.

От така реализираните продажби около 287 милиона бройки трябва да бъдат смартфони, докато останалите се очаква да са от т.нар. feature phones. От въпросните 287 милиона смартфона Samsung очаква около 50 милиона да са от флагманските серии на компанията.

Снимка: Aptera

Виж още: Нова порция информация за трите гъвкави телефона на Samsung за 2021 г.

 

 

 

Тагове: