Новите iPad mini и iPhone 13 Pro на Apple се радват на голямо търсене в САЩ, след като бяха обявени миналата седмица. За съжаление на някои потребители зад океана обаче Apple измести очакваните дати за доставка на отделни конфигурации чак за ноември.

Така например най-много са забавянията за iPad mini. Таблетът, който експертите определят като най-подобрено устройство, представено по време на събитието на Apple, вече може да бъде получен между 14 и 21 октомври само ако изберете опция от 64 GB сторидж. Вариантът с 256 GB се очаква чак в началото на ноември. Наложи се Apple да прави промяна в очакваните дати на доставка само няколко дни след старта на предварителните поръчки.

По същия начин търсенето на iPhone 13 Pro продължава с бързи темпове да „изяжда“ наличните към премиерата доставки. Всички комбинации от цветове и сторидж на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max вече се очакват към края на октомври без значение кой мобилен оператор ползват клиентите. В началото на октомври ще бъдат изпълнени доставките на iPhone 13 mini, а тези на стандартния iPhone 13 са преместени за средата на следващия месец.  

Търсенето на телефоните в САЩ отразява подобна ситуации и в други региони. В Китай например онлайн магазинът на Apple временно блокира заради огромен брой заявки за iPhone 13.

Физическите магазини на Apple очакват да имат ограничени количества от iPhone 13, iPad mini и деветото поколение iPad през този уикенд. Междувременно Apple сподели и официални снимки на първите щастливци, чиито предварителни поръчки на iPhone 13 са изпълнени в Китай.

Снимка: Apple

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: