Според нов доклад от Националия съвет за безопасност и здраве по време на работа (National Council for Occupational Safety and Health) в САЩ, Amazon и Tesla са сред компаниите с най-опасни работни места в страната. Докладът е базиран на проучвания на условията във фабриките и складовете на компаниите. Оказва се, че в тях има изключително повишено ниво на риск от нараняване, ненужни рискове за здравето и отказ за адресиране на отнесени до ръководството притеснения на служителите там.

Според проучването, седем от служителите в складове на Amazon са починали от 2013 година насам, а текучеството и нуждата от наемане на нови хора е непрекъсната. Работата е много тежка и изискваща, като компанията дори обмисля въвеждането на свръхзвукови гривни, които отчитат дори най-малкото отклоняване от работното разписание. Това е доста тревожно предвид факта, че Amazon се оглавява от най-богатият човек на Земята.

При Tesla ситуацията е подобна – според доклада, нараняванията на служители в складовете и фабрики на Tesla са с 31% по-високи, отколкото цялостно в автомобилната индустрия през 2016; и с 83% по-високи, що се отнася само до сериозни наранявания. От компанията вече отговориха на обвиненията с блог пост, в който отчитат множеството подобрения, вложени в тренирането, наблюдението и подобряването на начина на работа на служителите, както и надеждата си един ден да имат най-безопасните условия на планетата. Други компании в списъка, изведен от Националия съвет за безопасност и здраве по време на работа, са Lowe и IHOP.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Google спира Android поддръжката на Huawei

1293 | 19.05.2019
Още от Social

Петицията за презаснемане на финала на Game of Thrones расте главоломно

218 | 17.05.2019