Джордж Р. Р. Мартин, авторът на сагата „Песен за огън и лед“, превърнала се в хитовия сериал „Игра на тронове“ на HBO, казва, че бъдещето на франчайза е повлияно от текущите сътресения и планове за намаляване на разходите в Warner Bros. Discover и ограничаването на съдържанието за продуциране, което е в ход в HBO Max.

Мартин предложи актуализация на своята страница Not a Blog за това какво се случва с франчайза. По последни данни HBO разработваше множество отделни филми и поднови скорошната си хитова предистория „Домът на дракона“ за втори сезон.

Мнозина започнаха да се чудят дали нещата са се променили, имайки предвид многомилиардните мерки на WBD за намаляване на разходите, които накараха HBO Max да отмени множество проекти и да премахне някои оригинални филми и телевизионни сериали от платформата, за да ги лицензира потенциално към VOD платформи, за да генерират доходи.

В публикацията си в блога Мартин потвърждава, че в момента работи върху втория сезон на „Домът на дракона“ и изтъква, че „няколко от другите предавания наследници на основния сериал“ в процес на разработка в мрежата все още продължават, но останалите не са такива късметлии.

Кои от тях са били засегнати, не е ясно, въпреки че се твърди, че една от „жертвите“ е обсъжданата поредица, която трябваше да ни пренесе във Flea Bottom. Най-известният от другите спинофи, сериалът с продължение на Джон Сноу, вероятно ще бъде в безопасност (но Мартин не го споменава конкретно).

Той също така потвърждава, че все още разработва предложения телевизионен сериал Wild Cards, който до голяма степен ще се основава на 21-вата книга от поредицата Fort Freak, и все още работи върху дългоочаквания шести роман „Игра на тронове“, наречен „Ветровете на зимата“.

Снимка: Unsplash

Виж още: The Last of Us пренася магията на игрите в ефира на НВО през януари