След като в рамките на последните няколко месеца станахме свидетели на купища сривове на Facebook и дъщерните приложения на компанията, изглежда проблемите със сървърите на социалните мрежи само се увеличават. Когато това се случи, много хора се питат дали проблемът е в платформата или в начина, по който менажират своя профил. Липсата на добър интернет или проблем с устройството, от което се опитвате да влезете в даден сайт, са съвсем възможни проблеми. The Next Web предоставя няколко полезни опции как да проверите къде се крие проблемът, следващият път, когато той се появи.

Има много начини да се направи бърза проверка. Първият е да видите официален източник на сайта, който ви интересува. Например ето тук ще намерите този за Facebook. По същия начин откривате за Twitter тук.

Не всеки от тези сайтове обаче предоставя информацията по разбираем начин. Затова има сайтове, които обединяват информацията за множество социални платформи на едно място. Например този.

Най-лесният начин е да се насочите към downdetector.com – там всички големи уеб кътчета са показани с иконите си на заглавната страница. Дори ако не намирате този, който ви трябва, може да го потърсите в търсачката. След като кликнете на желания сайт, ще видите графика, която ви показва какъв точно е проблемът, какво количество потребители го имат и откога е така.

Вижте също: Аварията с Facebook разкри как AI на мрежата описва снимките ви

Тагове: