Малко повече от година след спирането на приложението за настолни компютри Mac, Twitter каза, че връща програмата отново, след като Apple представи Project Catalyst за MacOS 10.15 Catalina. От Twitter също така обясниха защо са решили да се откажат от приложението миналата година.

Twitter направи това съобщение по време на конференцията на WWDC на Apple миналата седмица, казвайки, че приложението ще стартира с Catalina тази есен и че тази нова версия ще има различни функции, като тъмен режим, клавишни комбинации, множество прозорци и уведомления.

 

През февруари 2018 г. Twitter изтегли приложението от App Store на Apple след историята със спорадичните актуализации и препоръча на хората просто да използват уеб версията. В своя пост вчера от Twitter дават малко повече обяснения за това, защо оригиналното приложение на Mac беше преустановено: докато то произхожда от приложението за iPhone, апликацията за Mac е била неъпдейтвана, тъй като от Twitter са се фокусирали най-вече върху мобилните си приложения и компанията просто не може да поддържа и двете.

От Twitter казаха също, че с новия Project Catalyst, те ще могат да използват съществуващата си кодова база за iOS и ще добавят функции и за настолни компютри, като същевременно ще поддържат ефективно тази споделена кодова база през следващите години.

Вижте още: Twitter трие, но не забравя: изтритите ви съобщения се пазят с години

Тагове: