Казват, че една снимка струва колкото 1000 думи, но може ли един-единствен 16 мм кадър да струва 1 милион долара? Това е началната цена на черно-бял негатив от филм от 1947 г., който може би показва труп на извънземно на масата за аутопсия.

Кадърът е представен като част от аутопсия на извънземно, което е открито след прочутата НЛО катастрофа в Розуел, щата Ню Мексико. Легендата около тази история твърди, че на борда на летящата чиния е имало същество, което е умряло в катастрофата и след това му е извършена тайна аутопсия от властите. 

Сега един кадър от заснетата аутопсия се предлага на търг като NFT или non-fungible token, което означава, че онзи, който спечели търга, ще получи уникален код, който удостоверява автентичността на кадъра. Освен това победителят ще получи и реална физическа рамка на снимката.

Снимката изобразява безжизнена хуманоидна фигурна маса с голяма рана на десния крак. Очите са тъмни и изпъкнали, а главата е без косми и доста по-голяма от средния човешки череп. Наоколо циркулират фигури в бели защитни костюми. Кадърът е собственост на английски филмов продуцент, който твърди, че го е получил през 1992 г. от пенсиониран американски военен оператор. Както подобава при такива истории, автентичността е предмет на широки дебати. Поне двама души твърдят, че са създатели на уж извънземния труп, докато вече несъществуващо НПО поддържа тезата, че снимката е истинска.

В момента NFT кадърът се предлага на търг от онлайн платформата Rarible.

Снимка: CNSA/CLEP

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници

Още от Social