За поредна година Sony World Photography Awards ни разкрива впечатляваща селекция от снимки, дело на финалистите в разделите Любители и Младежи за 2019 година.

Апропо всички снимки, включени във финалните селекции от разделите за любители и младежи, можете да откриете на https://www.worldphoto.org/. За тазгодишното издание са подадени рекорден брой фото творби - 326 000 снимки от 195 държави и територии. Споделените числа са рекорд за конкурса.

Финалната селекция в раздела за професионалисти ще бъде обявена на 26 март 2019. Десетте победители в отделните категории за любители ще бъдат обявени на 26 февруари, а големите победители сред младежите и любителите – на 17 април 2019.

Във всички раздели на конкурса най-голям брой участия са подадени от Великобритания, Италия и САЩ, а Мексико, Индия, Корея и Великобритания регистрират най-голям ръст в броя снимки, включени в конкурса. Категориите Пейзаж и Портрет във всички раздели доказват своята непреходна популярност, а по-новите категории като Криейтив се утвърждават като реална възможност фотографите да променят границите на фотографията като изкуство.

Провеждани от Световната фотографска организация, международно признатите Sony World Photography Awards са едно от най-важните събития в глобалния фотографски календар. Наградите вече 12 години си партнират със Sony като основен спонсор и покриват общо четири конкурсни раздела: Професионалисти (за поредица творби), Любители (за самостоятелни кадри), Студенти (за академични институции) и Младежи (на възраст 12-19 години).

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Ау, това няма да свърши добре (ВИДЕО)