Италиански регулатор глоби Sony с два милиона евро заради нечестни бизнес практики при продажбата на конзолата PlayStation 4. Според антитръстовата комисия потребителите на най-популярната конзола в момента са умишлено заблуждавани от нейния производител, който премълчава, че за да играят онлайн на PlayStation 4 игри с PlayStation 4 конзола, те се нуждаят от абонамент за PlayStation Plus.

Според регулатора никъде на кутията на конзолата не е обозначена нуждата от такъв абонамент и това умишлено премълчаване продължава дълго време – още откакто PlayStation 4 дебютира на пазара през ноември 2013 г.

Глобата от два милиона евро трябва да бъде платена до 30 дни, а в срок от три месеца Sony трябва да маркира ясно на кутията на PlayStation 4, че потребителите трябва да се абонират за PlayStation Plus, за да имат достъп до онлайн мултиплейър игри и функции.

Ако Sony не се съобрази с това, глобата може да скочи до пет милиона евро и дори да бъдат забранени продажбите на конзолата за срок от 30 дни.

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове:
Още от Play