Звукът от клаксон на кола е може би един от най-дразнещите звуци навсякъде по земното кълбо. Асоциативно го свързваме с опасност, но най-често се чува от изнервени шофьори. Не са редки случаите, когато водачите на превозните средства го използват, за да поздравят някой познат приятел или пък непозната красавица на улицата. 
През 2020 улиците за кратко утихнаха. Пандемията накара повечето да се изолират, много празници и събирания бяха отменени. Но се появи нова тенденция - т. нар. Car parade, при който с цел да се отбележи специален повод близки, приятели и познати се качваха на возилата и преминаваха организирано през определено място, а клаксоните се сливаха в поздравителна мелодия. Нещо като абитуриентските балове по нашите географски ширини. Когато се появи такъв тип феномен, настава време и за неговите забавни вариации. Точно на Коледа Илон Мъск съобщи в профила си в Twitter, че благодарение на Holiday Software Update звукът на клаксона на Tesla може да бъде променен с такъв на коледни звънчета, саксофон, коза, змия или... пръдня.

Мъск разясни, че това се отнася само за притежателите на функцията pedestrian speaker, като автомобилът трябва да е паркиран. Което означава твърдо “не” на странните бибиткания на светофара. Освен множеството звуци, към които всеки може да добави и собственоръчно записани такива, празничният ъпдейт позволява на притежателят на Tesla да превърне паркираното си возило в boombox и да развеселява хората наоколо. Оказва се, че през 2020 не е толкова лошо да посрещнеш новата година в колата, стига тя да е Tesla.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Как за малко Apple не купи Tesla за нищожна цена

Тагове: