Заветната цел от 500 000 е-коли, продадени през 2020 г., все още е по силите на Tesla, смята Илон Мъск. В изтекла кореспонденция до служителите на Tesla Мъск твърди, че за да стане това обаче, всички трябва да работят на предела на възможностите си.

500 000 продадени коли за година е дългосрочна цел на Tesla, която компанията преследва от години. Ако иска да я постигне именно в 2020 г., тя ще трябва да продаде рекорден брой коли през последното тримесечие. Гледайки цифрите, това означава, че до края на декември Tesla трябва да намери нови собственици на повече от 181 000 коли – с 40 000 повече от продадените през предното тримесечие, което на свой ред беше рекорд.

Целта изглежда непосилна за Tesla, но Мъск твърди, че по традиция в края на годината се отчита по-високо търсене и че ако компанията засили производството, това не е невъзможно.

„Моля ви, дайте всичко от себе си, за да го постигнем. Това е страхотен рекорд, за който си заслужава да се обединим. Всичките ни критици, които доскоро твърдяха, че изобщо нямаме бъдеще, сега наричат целта от половин милион през 2020 г. „невъзможна“. Майната им, ще го направим!“, пише Мъск.

Ключова за коледната амбиция на Tesla ще бъде логистиката, тъй като сглобените в заводите във Фримонт и Шанхай коли трябва по най-бързия начин да слязат от поточната линия и да стигнат до крайните потребители, за да се броят като доставени през тази година.    

Снимка: Electrek

Виж още: Гробище на Луната ще приема тленни останки на богати покойници

 

Тагове: