Изминаха малко повече от пет години, откакто Netflix замени класическата си система за оценка от пет звезди с нещо малко по-рационализирано. Иконите с палец нагоре и надолу станаха стандартни в приложението: рутинна селекция за всеки, който изпробва цялата безкрайна гама от оригинали на услугата. Разбира се, само защото сте харесали The Power of the Dog, не означава, че го считате за суперхит, поради което Netflix въвежда изцяло нова опция за оценки за вашите абсолютни фаворити.

Two Thumbs Up е новият начин на компанията да позволи на потребителите да избират любимите си филми и предавания, като ги отличават от останалите основни харесвания, като същевременно заимства класическата крилата фраза на Роджър Ебърт. Netflix твърди, че новата му опция за рейтинг ще улесни зрителите да прецизират вкуса си, като в резултат на това идват по-силни и по-точни препоръки. В края на краищата може да харесате Squid Game, докато се наслаждавате само на части от The Witcher. С тази нова селекция най-накрая можете да ги разделите в нови категории.

Разбира се, за всеки, който помни петзвездната рейтингова система, тази промяна може да се почувства малко глупава. По същество сега създава система с "три звезди", като неприязън, харесване и суперхаресване действат съответно като една, три и пет звезди. Всичко, от което се нуждаем, е опция Two Thumbs Down, за да върнем на практика старата версия на рейтингите в Netflix.

Two Thumbs Up идва в услугата на смарт телевизори, Android, iOS и в мрежата от днес. Вече забелязахме, че е налична опция през Chrome, така че си струва да проверите дали все още е въведена във вашия акаунт.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Потребителите на Apple са готови за хардуерна абонаментна услуга