Предвид това, колко скъп е станал Netflix, не трябва да е изненада, че много от неговите клиенти споделят акаунти с други потребители. Според някои оценки 15% от стриймърите на Netflix всъщност заемат паролата на приятел, за да гледат най-новия оригинален филм или сериал. Компанията наскоро ще предприеме стъпки за разбиване на споделени акаунти извън едно домакинство и изглежда, че безплатното споделяне може да е към своя край.

Netflix в момента тества няколко нови функции в Перу, Чили и Коста Рика и изглежда, че това може да се превърне в де факто начин да споделите акаунта си с приятели и далечни членове на семейството. Първо, „Добавяне на допълнителен член“ ви позволява да добавите до два допълнителни акаунта към вашия основен акаунт в Netflix за намалена месечна цена. Те не са като традиционните профили - те имат собствено потребителско име, парола и препоръки. Тези цени варират между 2 или 3 долара доплащане в зависимост от региона. Второто допълнение ви позволява да прехвърлите информацията си от профил към пълен акаунт или към един от новите му подакаунти, което позволява на клиентите да преминат към независим платен профил, без да губят достъп до своите препоръки и история.

По принцип и двете функции ви улесняват да преминете към акаунт, за който ще платите, вероятно като подготовка за по-груба политика срещу споделените данни за влизане/пароли. Преди около година започнаха да се появяват екрани след влизане за някои потребители, които им казваха, че трябва да живеят със собственика на акаунта, за да използват услугата. Въпреки че е малко вероятно тези нови функции, засега ограничени по регион, да повлияят значително на настоящата ситуация, вероятно това е първият ход за допълнително ограничаване на достъпа до съдържанието на Netflix чрез споделени влизания през следващите месеци.

Споделянето на пароли винаги е било в противоречие с неговите условия за обслужване - срещу раздел 4.2, за да бъдем точни, - но компанията никога досега не бе положила сериозни усилия да го наложи. Това може да е на път да се промени.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Десет готини трика за по-качествена смартфон фотография

 

Тагове:
Още от Play