Новата оригинална продукция Cherry на Apple с участието на Том Холанд има шанс да се нареди сред претендентите за „Оскар“ тази пролет. Това подсказва анализ на маркетинговата компания TVision, според който Greyhound, Palmer и On the rocks представляват три от петте най-гледани заглавия в Apple TV+ за периода между 1 ноември 2019 и 26 февруари 2021 г.

Военната драма Greyhound e гледана почти три пъти повече от едно средно заглавие в Apple TV+. След нея по интерес се нареждат Palmer и On the rocks, които са четвъртият и петият най-гледани Apple TV+ филми. Това подсказва, че немалък брой от високобюджетни филми на Apple се харесват на широк кръг зрители и дори могат да се борят за награда „Оскар“.

Така например Greyhound се счита за потенциален носител на статуетка за най-добър звук, докато On the rocks – за най-добър филм.

Въпросното трио от заглавия се представя значително по-добре от по-ранните оригинални продукции на Apple като Beastie Boys Story от април 2019 г. и The Elephant Queen от ноември 2019 г., което демонстрира силата на каталога на Apple края на 2020 и началото на 2021 г. Когато дебютира в края на януари, Palmer допринесе за най-високата зрителска активност по Apple TV+ за един уикенд от старта на платформата. Подобни цифри обясняват защо Apple удължи безплатния пробен достъп до услугата чак до този февруари: гигантът очевидно има доверие в представянето на своите хитове.

Така Cherry, който трябва да дебютира в Apple TV+ през този месец, може да се окаже поредният скрит коз в потенциалната „Оскар“-ова година на Apple.

Снимка: Apple

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

Тагове: