Netflix съобщиха, че се готвят за премиерата на нова аниме поредица, базирана на мултиплеър онлайн играта Dota 2. Тя е озаглавена Dota: Dragon’s Blood, а първият епизод от общо осем ще бъде излъчен на 25 март. В минисериала ще проследим историята на добре познатия ни Davion Dragon Knight, който е посветен да спаси света от злото. По време на пътешествието си той се среща с древна драконова раса, както и с благородната принцеса Mirana.  


Dota: Dragon’s Blood е поверен на сценариста и продуцент Ашли Едуард Милър, който е добре познат на феновете от X-Men: First Class, Thor, Terminator: The Sarah Connor Chronicles. В интервю той споделя, че кинематографията и музиката са на много високо ниво, което си е сериозна заявка, отправена към критичните зрители. За прекрасната анимация отговаря Studio MIR, които стоят зад The Legend of Korra и Voltron: Legendary Defender.  
Припомняме, че компанията Valve представи Dota 2 през 2013 година като продължение на Defense of the Ancients. С предстоящия сериал Valve се надяват да събудят отново любопитството към популярната поредица и да ни припомнят колко потенциал има в историята на играта. Признаваме си, че нямаме търпение март да дойде по-бързо! 

Снимки:

Виж още: Адаптации на Tomb Rider и Skull Island идват в Netflix

 

Тагове: