Над 1000 участия вече са регистрирани в стартиралия на 25 октомври конкурс за Wallpaper дизайни за смартфони с тема „Хармония на цветовете“, организиран от Националната художествена академия в партньорство с Huawei. Конкурсът, разделен в две категории – за авторски дизайни и за фотографии, направени с Huawei устройства и подходящи за основа на Wallpaper дизайни, дава възможност на талантливи българи да изразят творческия си поглед към най-персоналното ни устройство – нашия смартфон. Конкурсът е отворен до 30 ноември, като заявките за участие се подават на официалния му уеб сайт.

След това най-добрите 6 теми и големите победители ще бъдат избрани от авторитетно жури с председател Деканът на Факултета за изящни изкуства на Националната художествена академия проф. Светозар Бенчев и членове - популярният български фотограф, архитект и пътешественик Димитър Караниколов, Генералният директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и базираният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, лектор по Huawei Themes в топ университети в Европа и автор на мобилни теми с над 30 милиона изтегляния. Към момента съотношението на подадени оригинални графични дизайни и авторски фотографии, направени с Huawei устройства, е около 1:2.

Спечели убийствен 4K OLED телевизор на Philips

„Хармония на цветовете“ е и темата на голямата награда в конкурса – Huawei P30 Pro, чиито емблематични дизайни, вдъхновени от природни феномени като северното сияние, кристалните езера и кехлибарените изгреви му спечелиха милиони фенове по цял свят. Останалите награди са актуалният таблет Huawei MediaPad M5 lite с 10.1-инчов дисплей и Creative pen писалка, най-новият смарт часовник Huawei Watch GT 2 и иновативната 360-градусова камера Huawei EnVision 360. Освен предметни награди шестимата победители ще получат и международна трибуна и признание на таланта си, като творбите им ще бъдат превърнати от екипа на Huawei Mobile Services в смартфон теми, достъпни в цяла Европа от Huawei AppGallery в приложението Huawei Themes.

Вижте още: Две седмици (с едно зареждане) в компанията на Huawei Watch GT 2