Хитовият PlayStation ексклузив Ghost of Tsushima ще получи филмова адаптация от Sony Pictures PlayStation Productions. Начело на проекта застава режисьорът на John Wick Чад Стахелски.

Ghost of Tsushima разказва историята на самурая Джин Сакай, който е последният член на своя клан. Той трябва да защити японския остров Цушима от инвазията на монголската орда. Ghost of Tsushima излезе на 17 юли 2020 г. и се превърна в незабавен хит, продавайки над 6.5 милиона копия. Играта е дело на сиатълското студио Sucker Punch, което преди това направи легендарната PS поредица Sly Cooper и Infamous.

Студиото ще бъде ангажирано и с филмовата адаптация на екшън приключението.  

На миналогодишните The Game Awards, Ghost of Tsushima имаше цели четири номинации: за игра на годината, за най-добра история, за най-добър дизайн и за най-добро изпълнение в лицето на Дайске Цуджи, който влезе в ролята на Джин Сакай.

Sony Pictures и PlayStation Productions работят по още две адаптации на популярни видеоигри. Филмът по Uncharted и Том Холанд ще излезе на 11 февруари 2022 г., а сериалът по The Last of Us с Педро Паскал и под режисурата на създателя на Chernobyl Крейг Мазин се прави за НВО.

Стахелски пък режисира първите три John Wick филма, като екшъните с Киану Рийвс събраха над 600 милиона долара и в момента се очаква четвърта част.  

Снимка: PlayStation

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Тагове: