PS4 ексклузивът Ghost of Tsushima има един от най-високите резултати за изиграване докрай на игра с отворен свят в историята на PlayStation конзолите.

Девет месеца след премиерата на Ghost of Tsushima 50.2 процента от игралите историческото екшън приключение са отключили трофея Mononoaware, който се присъжда на онези, които са завършили основната история.    

Подобна бройка може да не звучи висока, но действителност едва 30-40 процента от играчите завършват основната сюжетна линия в игрите с отворен свят, които са много по-големи, но и по-тромави от средното single player заглавие.

За сравнение дори прехвалени игри като The Witcher 3 и Red Dead Redemption 2 са задържали вниманието до края съответно само на 29.8 и 28.2 процента от играчите. Дори новата и харесвана Assassin’s Creed: Valhalla има едва 19.8 процента успешно изиграване.

За сравнение съответно 34.7, 34.1 и 28.6 процента от играчите на зомби екшъна Days Gone, роботизираното приключение Horizon Zero Dawn и абстрактната приумица на Хидео Коджима Death Stranding.  

Снимка: Sony

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)