Samsung обяви началото на конкурс в сътрудничество с Niio, платформа от най-висок клас за съвременно медийно изкуство. Отворен за участия на прохождащи и утвърдени артисти, Samsung The Wall x Niio Art Awards имат за цел да открият най-вдъхновяващите произведения на дигиталното изкуство от цял свят. Участниците ще влязат в надпревара за възможността творбите им да бъдат показани в световен мащаб върху The Wall на Samsung, своеобразни широкоформатни LED 4K Micro платна за дигитално изкуство с най-високо качество, както и за парични награди до $15 000. Конкурсът ще завърши с изложби на десет локации, включително Корея, Сингапур, Обединеното кралство и Съединените щати.

Класираният на първо място в конкурса ще бъде поканен да присъства на откриването на произведението, с което е спечелил, в шоурума на Samsung The Wall през май. Победителите ще бъдат избрани от жури в състав от признати експерти в областта на визуалното изкуство. Когато селектира всяка от подадените за участие творби, журито ще оценява произведенията на изкуството, които въплъщават художествени и концептуални качества от най-високо ниво, включително креативност, оригиналност и детайлност.

Платформата на Niio дава възможност на разрастващата се мрежа от над 4000 художници и партньори в областта на изкуството от над 70 държави самостоятелно да публикуват творбите си; след това публикуваните произведения на изкуството могат да бъдат "наети" или придобити, за да бъдат показвани на висококачествени дисплейни устройства навсякъде по света.

Вече наличен в световен мащаб, The Wall представлява най-новото приложение на модулната MicroLED технология на Samsung, която може да бъде персонализирана според размера и диагонала на екрана, внасяйки финес и атмосфера във всяко пространство.

За повече информация за The Wall моля, посетете: https://displaysolutions.samsung.com/led-signage/the-wall

Вижте още: Apple, Samsung и Huawei продължават въртележката на смартфон върха