Samsung разработва собствена услуга за споделяне на файлове, алтернативна на AirDrop на Apple, която според доклади на XDA Developers ще пристигне с Galaxy S20. Екранните снимки на функцията показват, че тя ще работи подобно на AirDrop, позволявайки ви да "споделяте незабавно файлове с хора наблизо", стига устройството им да е с включен Quick Share. Също така ще можете да ограничите изпращането на файлове към вас само до хора от контактите ви.

Въпреки полезнoстта на AirDrop в iOS и macOS от първоначалното си стартиране през 2011, Android все още се бори да създаде способен конкурент. За известно време бе включено nFC-базирано приложение, наречено Android Beam, но с идването на Android 10 то изчезна. Приложението Files на Google също съдържа подобна функционалност, но не е вградено директно в Android.

Освен че ви позволява да споделяте с други потребители на Samsung смартфони, Quick Share също ви дава възможност да прехвърляте данни към SmartThings устройства. За да направите това, качвате файла си в Samsung Cloud, преди да го изтеглите на самото устройство. Този режим изглежда по-ограничен, с лимит на данните от 1 GB наведнъж, до максимум 2 GB на ден.

  Виж още: 5 начина да подобрим продуктивността си, доказани от науката

Galaxy S20 на Samsung се очаква да излезе на 11 февруари и тогава бихме могли да видим Quick Share вече официално. XDA Developers казват, че функцията е вероятно да дойде на всички устройства, използващи One UI 2.1 или по-нов интерфейс, но се спекулира, че може и да го намерим на по-стари устройства на Samsung с напредването на времето.

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: