Amazon изпробва нова маркетингова стратегия, за да получи повече потенциални зрители на новото Prime Video шоу: гигантът излъчи първия епизод на научнофантастичния сериал Night Sky извън атмосферата на Земята. Компанията направи маркетинговия трик по-рано през уикенда за това, което нарича „първата междугалактическа премиера на телевизионен сериал“.

Компаниите за сателитни услуги SES и Intelsat използваха своите наземни станции и геостационарни спътници, за да изпратят епизода извън обсега на нашата планета. Prime Video отбеляза в прессъобщение, че предаването няма да бъде уловено от излъчвани сателити и изпратено обратно на твърда земя, както обикновено се случва.

„Теоретично това прави излъчването достъпно за всеки, който е отворен за получаване на сателитни сигнали на 384 000 километра от Земята и извън нея – еквивалентното разстояние от Земята до Луната“, се казва в него.

Prime Video твърди, че това е не само първата услуга за стрийминг, която изпраща съдържанието си в Космоса, но и отбелязва „най-далечното разстояние, на което телевизионен сериал е бил умишлено разпространяван“. Епизодът беше предаден с помощта на честоти от Ku- и C-лента, които често се използват за сателитна телевизия, медийно разпространение и комуникации. Така че, ако има някой или нещо там с подходящата екипировка, ще могат да хванат първия епизод от това, което звучи като интригуващ сериал.

Премиерата на Night Sky беше на Prime Video днес. Сюжетът в него се съсредоточава около двойка (изиграна от Сиси Спейсек и Джей Кей Симънс), която крие тайна от години: в задния им двор има таен проход, който се свързва с безлюдна планета. Всичко обаче се променя, когато млад мъж (за когото вярват, че може да е извънземен) влиза в живота им.

Снимка: Amazon Studios

Виж още: Duracell не плаща тайно на Microsoft, за да слага AA батерии в Xbox контролера

 

Тагове: