Нов слух в мрежата твърди, че Xbox контролерите продължават да използват АА батерии заради договор между Microsoft и Duracell. Това накара някои да спекулират, че тук се крие причината защо Xbox контролерите продължават да използват АА батерии във време, когато практически всички други геймпадове имат вградени пренареждащи се такива.

В отговор Microsoft отхвърли слуха и заяви, че просто дава на Xbox геймърите възможност за избор, за да ползват контролерите с батерии или с USB-C кабел за директно свързване с конзолата или РС. Нещо повече, гигантът отхвърля всякакво споразумение с Duracell и твърди, че АА батерии от всяка марка са еднакво съвместими с контролерите.

Това не е първият път, когато Microsoft трябва да защитава своето решение да се придържа към АА батерии за своите безжични контролери. През парил 2020 г. програмният мениджър за Xbox Джейсън Роналд обясни, че голяма част от Xbox геймръите все още предпочитат такива батерии и че компанията иска да предлага опция на своите потребители.

АA батериите определено не са най-екологичният избор, но осигуряват добър компромис между онези, които все още предпочитат батерии, и онези, които са склонни да ползват кабел за връзка с конзолата или компютъра.

Снимка: Microsoft

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

Тагове: