Четвърти Captain America филм се задава, като движеща сила зад него ще бъде създателят и сценарист на сериала The Falcon and the Winter Soldier Малкълм Спелман. Подробности около новия филм, включително актьорски състав и премиерна дата, засега не се обявени от Disney, но по всичко изглежда, че предстоящият филм ще продължи след финала на въпросния сериал по Disney+, чийто последен епизод беше миналата седмица.

В него героят на Антън Маки Сам Уилсън пое плаща и щита на новия Captain America. Участието на Спелман сочи още към естественото продължение на сюжета, което случайно или не остави няколко нишки неразрешени.

Според слуховете от Холивуд този Captain America филм е различен от успоредния проект, в който оригиналният супергерой Крис Еванс ще се завърне отново в ролята си на Стив Роджърс във вселената на Marvel. Официално звездата и шефът на Marvel Studios Кевин Фейдж отхвърлиха тези слухове, но това няма да бъде първият път, когато актьори от популярната вселена са отричали предстоящо участие във филм за супергерой само за да се появят в него по-късно.   

Проектът за Captain America все още не е обявен официално, но очакваме това да стане скоро, подобно на начина, по който Disney анонсира спинофа The Book of Boba Fett веднага след края на сезона на The Mandalorian през декември.

Снимка: Marvel Studios

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

Още от Social