Ubisoft вече обяви, че както мъжкият, така и женският персонаж в предстоящата Assassin’s Creed Valhalla ще бъде част от официалната история на поредицата. Но понеже сме 2020 г. и мнозина чувстват съмнителния порив да променят утвърдените обществени норми, официалният комикс към играта реши да пресъздаде персонажа като жена.

Комиксът, наречен Assassin’s Creed Valhalla: Song of Glory, разказва за живота на Ейвор преди началото на играта. Наскоро се заговори, че Ubisoft първоначално е възнамерявал Assassin’s Creed Valhalla да има само героиня, но сценаристът на играта отрече това.

Подобна ситуация имахме и в предната част от серията, когато в Assassin’s Creed Odyssey геймърите можеха да избират между мъжкия персонаж Алексиос и женския Касандра като близнаци, докато романът към играта еднолично реши Касандра да бъде официалната героиня.

Сегашното решение идва на фона на слухове, че шефовете на компанията неколкократно са отказвали жена да бъде единствената героиня в Assassin’s Creed игра.

Assassin’s Creed Valhalla: Song of Glory ще бъде комикс-поредица от три части, която ще видим през април 2021 г. Самата Assassin’s Creed Valhalla излиза на 17 ноември 2020 г.  

 

Снимка: Ubisoft

Виж още: Apple категорични: без Google Stadia на iPhone и iPad

 

Тагове: