Една от най-големите мистерии във вселената на "Междузвездни войни" най-накрая е разрешена и вече знаем кой всъщност е бащата на Анакин Скайуокър.

Филмите от "Междузвездни войни" може и да са посветени на това кой е бащата на Люк Скайуокър, но произходът на Анакин Скайуокър беше малко по-неясен.

Както можете да си представите, теориите на феновете са били най-различни през годините, но сега благодарение на каноничния Дарт Вейдър № 25 на Marvel вече имаме официален отговор и той може да звучи познато на феновете на Библията.

Според майката на Анакин, Шми Скайуокър, "нямаше баща. Аз го носих, аз го родих, аз го отгледах, не мога да обясня какво се е случило". Казано по-просто, героят няма баща и дори се смята, че баща му е самата Сила.

Както се оказва, Анакин е създаден чрез манипулиране на Тъмната страна на Силата. Според "Дарт Вейдър" № 25 от 2018 г., написан от Чарлз Соул и Джузепе Камунколи, манипулацията в утробата на Шми е била организирана не от кого да е, а от самия император Палпатин.

Истината се разкрива, когато Дарт Вейдър преживява ключови моменти от живота си, след като разкъсва прорез между реалния свят и живата Сила.

Като обикновена сянка от тъмна енергия го виждаме, когато се среща с бременната си майка, а зад нея и не друг, а император Палпатин. След това читателите виждат как Палпатин манипулира набор от ситски магии около стомаха на Шми, създавайки бебето, което ще порасне и ще се превърне в Анакин Скайуокър.

Във връзка с новините за "Междузвездни войни" предстоящата игра Star Wars: Outlaws вълнува много фенове, а наскоро беше разкрито колко дълга всъщност ще бъде първата игра с отворен свят от "Междузвездни войни" - около 30 часа за основната история.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI може да превърне в реалност 4-дневната работна седмица