Под слогана "Utopia in Progress", HTC обяви два изцяло нови продукта – умната фитнес гривна RE Grip и очила за виртуална реалност RE Vive.

Както може да се досетите RE Grip е насочена към активните потребители, които искат да следят своите тренировки и други дейности. RE Grip е устройството, което напълно се възползва от договора, който HTC сключи със спортната компания Under Armor (UA). Това партньорство бе обявено по-рано тази година на CES 2015. 

Съвместимостта с Android и iOS устройства и Bluetooth аксесоари, като устройства за сърдечен ритъм, разширява функционалността на HTC Grip и доставя допълнителни данни на платформата за свързан фитнес на Under Armour - Connected Fitness.

Дрю Бамфорд, корпоративен вицепрезидент на HTC Creative Labs коментира: “Партньорството с Under Armour ни позволи да насочим амбицията, таланта и страстта си към разработването на нови начини, които да помогнат на спортистите да дават най-доброто от себе си всеки ден. Grip™ е първият продукт на НТС, предлагащ преживяване, което ще надмине високите стандарти дори и на професионалните спортисти”.

Робин Търстън, старши вицепрезидент, Connected Fitness, Under Armour сподели: “HTC е вълнуващ партньор на Under Armour и разработената от HTC и задвижена ексклузивно от UA Record Grip е само началото на онова, което предстои през следващата година. Заедно ще изследваме нови начини за подпомагане и вдъхновяване на спортисти на всякакво ниво и ще пренапишем правилника за проследяване на постиженията, тренировките и подобряване на резултатите.”

Grip е създаден да подпомага умело дори и най-екстремния тренировъчен режим. Удобната, водоустойчива каишка приляга на китката без да дразни кожата или да закача екипировката. Извитият PMOLED дисплей улеснява разчитането на време, разстояние и съобщения по време на движение. С предлаганите три размера за по-пълно прилягане Grip допълва и най-модерните екипировки като стил и изпълнение.

Сънят е решаващ за успеха на всяка тренировъчна програма и функцията auto sleep на Grip пресмята времето, прекарано в сън. Периодите на дълбок и лек сън се записват с цел развиване на практики за здравословен сън, които да стимулират върховата форма и постиженията на спортистите.

Фитнес гривните не са точно новост на пазара, но от HTC се надяват, че заедно с Under Armor ще постигнат успех. Re Grip ще се свърза със съществуващите UA приложения за проследяване на спортната активност, а за целта се използва GPS в комбинация с крачкомер.

HTC Re Grip разполага със 100mAh батерия, която според официалните данни издържа „няколко дни“ (не е посочено точно колко). Но тук трябва да се спомене, че „няколко дни“ важи за режима с изключен GPS, защото ако той е включен 100mAh батерия ще издържи само 5 часа.

Засега RE Grip ще се продава само в САЩ и от успеха на продажбите зависи дали HTC ще пусне фитнес гривната и на други пазари по света.

 

 

Но да оставим настрана Re Grip, защото изненадата, която днес поднесоха HTC, е доста приятна и тя се казва Re Vive. Това са очила за виртуална реалност, а HTC си партнира не с кой да е, а с американската компания за разработка и дистрибуция на видеоигри Valve!

HTC и Valve намират 360 градусовото решение Full Room Scale с тракинг контролери, което ви позволява да се изправите, да се разходите наоколо и да опознаете виртуалното си пространство, да разглеждате обекти от всеки ъгъл и наистина да си взаимодействате с обкръжаващата среда. Налагайки нов критерий за ефективност, хедсетът се отличава с висококачествени графики, 90 кадъра в секунда и невероятна аудио прецизност.

Наред с това НТС представя нови безжични VR контролери, които ще ви накарат да се почувствате едно цяло с виртуалната среда. Новите Steam VR контролери идват по двойки и ще могат да работят с широк кръг от пакети за виртуална реалност. За разлика от обикновените контролери за игри, HTC Steam VR контролерите са лесни и интуитивни при употреба, позволявайки на всеки да получи максимума при тяхната упортеба.

Чрез стратегическо партньорство с Valve, НТС ще трансформира начина, по който потребителите си взаимодействат с технологиите и света около тях с дебюта на първия пакет за витруална реалност, осъществен с Valve’s Steam VR technology. Версията за разработчици HTC Vive Developer ще бъде представена през пролетта, а потребителската версия – в края на 2015 г. Точно, за да си направим подходящ подарък за Коледа!

 

 

MWC 2015: HTC One M9 е тук