Въпреки че Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge бяха звездите на шоуто на Samsung, компанията обяви още нещо интересно – най-новата си услуга за мобилни плащания. Samsung Pay дава на потребителите възможност да осъществяват сигурни мобилни плащания в редица търговски обекти. За тази цел Samsung комбинира Near Field Communication (NFC) и нова патентована технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST), за да повиши достъпността на мобилните плащания за търговци и потребители. От Samsung добавят, че си пратнират с водещи мрежови оператори за разплащания като MasterCard и Visa.

„Samsung Pay ще преосмисли начина, по който потребителите плащат за стоки и услуги, и ще трансформира начина, по който използват своите смартфони”, заяви Джей Кей Шин, главен изпълнителен директор на Samsung Mobile. Сигурният и максимално опростен платежен процес, в съчетание с нашата стабилна партньорска мрежа, издига Samsung Pay до качествено нова услуга, която придава допълнителна стойност за потребителите и нашите стратегически партньори."

На събитието стана ясно, че Samsung Pay има потенциал да бъде възприет в приблизително 30 милиона търговски обекти по света, което го прави единственото мобилно решение за плащане с почти универсално приложение. Samsung предлага тази функционалност чрез своята иновационна технология, наречена Magnetic Secure Transmission (MST). Потребителите могат да използват Samsung Pay в търговски обекти, независимо дали терминалите им поддържат NFC или широко разпространената традиционна магнитна лента.

„Развълнувани сме от перспективата да работим заедно със Samsung, тъй като те доставят Samsung Pay до потребителите по целия свят", коментира Ед Маклафлин, главен директор „Нови плащания“ в MasterCard. „Сигурността и лекотата, които можем да осигурим чрез нашите дигитално реализирани услуги, бързо променя потребителските навици за пазаруване. Стартирането на Samsung Pay ще засили популярността на мобилните плащания и ще разшири хоризонта на дигиталните изживявания."

Сигурността на плащане при Samsung е подсилена благодарение на собствената защитна платформа (Samsung KNOX) и ARM TrustZone, които в комбинация защитават данните за транзакцията от измами и атаки на данни. Освен това, в случай на изгубен телефон, функцията на Samsung Find My Mobile позволява на потребителите да открият местоположението, да блокират и дори да унищожат своите устройства от разстояние; сигурна гаранция, че данните от Samsung Pay никога не са изложени на риск.

Samsung Pay първоначално ще се предлага в САЩ и Корея от това лято, след което ще стъпи и в други региони, включително Европа и Китай, чрез Samsung Galaxy S6 и Galaxy S6 edge.

Вижте всички новини от MWC 2015. 

Тагове: