Lenovo винаги може да ни изненада и сме свикнали да го прави. Компанията е от малкото производители, които продължават да експериментират и рискуват в своите устройства, за да поддържат разнообразието в най-ожесточената технологична категория – смартфоните. На MWC 2016 във фокуса попаднаха още таблети и лаптопи, а днес имахме възможността да се разходим на щанда на компанията в рамките на Мобилния конгрес, за да научим повече за новите модели, но и да съберем лични впечатления за тях. Макар че вече научихте най-основното, тук ще добавим още снимки и лични впечатления.

Започваме с най-популярната категория – смартфон. На щанда на Lenovo имахме възможност да разгледаме Vibe K5 Plus, който компанията пуска в най-тежката категория – среден клас. В последните години битките тук са още по-жестоки поради зародилата се конкуренция, но от това потребителите печелят най-много. Трудно можехме да си представим преди 2 години, че смартфон с 5-инчов Full HD дисплей, метален корпус и 8-ядрен процесор може да струва по-малко от 150 долара. Днес това е факт.Vibe K5 Plus се усеща отлично в ръката поради оптималния си размер и 5-инчовия екран, който днес наричаме по-скоро скромен. Добрата новина тук е резолюцията, която е Full HD и предоставя добра точкова гъстота, за да нямате проблем с разглеждането на снимки и четенето на текст. Смартфонът се предлага в сребърен, сив и златен цвят, а около страничния панел преминава хромиран елемент.

В хардуерно отношение Vibe K5 Plus обещава оптимална работа по време на ежедневните задачи. За съжаление трябва да използваме това по-общо определение, тъй като се базираме на кратка среща и списък с хардуерни параметри. За времето, в което разгледахме телефона, той не показа признаци на забавяне, което се дължи на комбинацията от 8-ядрения процесор Snapdragon 615 и 2 G RAM. Вътрешната памет е 16 GB, но е наличен и слот за microSD карта, с който можете да добавите още 32 GB пространство за съхранение на данни.

 

 

Телефонът идва със слот за две SIM карти, поддържа 4G LTE връзка, а приятната изненада е наличието на Dolby Atmos за по-добър звук. Не успяхме напълно да усетим функцията в шумната тестова зала, но нямаме причина да не вярваме на възможностите й – това не е първият телефон на Lenovo, който идва с Dolby Atmos. За финал основната камера е 13 MP, придружена от LED светкавица, а предният сензор е 5 MP.

На щанда на Lenovo видяхме и новите бюджетни таблети от серията Tab 3, които идват с различен размер на дисплея – 7, 8 и 10 инча. Интересното за последния е, че той е насочен към бизнес потребителите. Цените на устройствата започват от 99 долара, за да достигнат 199 долара за най-скъпия модел.

 

Lenovo Tab3 10

 

Tab3 7 има 7-инчов екран, което се разбира и от името му. Резолюцията е 1024x600 пиксела и това е явно само от един поглед. Причината е, че от Lenovo позиционират таблета в най-ниския клас. Процесорът е 4-ядреният MediaTeck, а оперативната памет е 1 GB. Налични са и две камери - 2 MP предна и 5 MP основна. Резултатите от тях са далеч от впечатляващи, но не можем да очакваме друго. 8-инчовият вариант е с резолюция 1280x800 и с близки до тези параметри. Приятна изненада е наличието на адаптивен дисплей и режим за деца. Причината е, че таблетите са позиционирани като семейни устройства за мултимедия. Приветстваме Lenovo за умелото използване на новия си бранд. Монолитния гръб на таблетите е нарушен само от слота за microSD карта и SIM карта, който е закрит от цветно капаче, където е и логото на компанията.

 

 

Lenovo Tab3 10 Business има 10-инчов Full HD дисплей, който изглежда отлично благодарение на IPS матрицата. Процесорът тук е 4-ядрен MediaTek, а RAM паметта – 2 GB. Основната камера е 8 MP, а предната – 5 MP. И трите модела идват с операционна система Andrid 6.0, но бизнес моделът се отличава с някои приложения, които са подходящи за корпоративна работа. Предният панел на 10-инчовия модел е Gorilla Glass 3, а цялото устройство не се притеснява от водни пръски. Налична е и функция за отключване чрез разпознаване на лицето.


Можете да откриете всички интересни новини на специалната ни страница, посветена на Мобилния конгрес. 

Тагове: