На вчерашното събитие на Samsung на MWC 2016 в Барселона една от най-интересните личности, която се качи на сцената, беше самият Марк Зукърбърг. Той говори за плановете на Facebook за VR изживяванията, свързани с Gear VR очилата.

Днес в придружаваща блог публикация компанията заяви, че тя ще достави нови стрийминг видеоклипове в 360 градуса за Samsung Gear VR. Като се има предвид, че потребителите вече са гледали повече от 1 милион часа видео от Samsung Gear VR - по данни на Facebook, - е ясно защо компанията смята тази нова стъпка за важна.

"Много скоро ние ще живеем в свят, където всеки ще има силата да споделя и опитва цели сцени лице в лице", каза на сцената Зукърбърг.

В допълнение компанията е създала специален VR екип за социалната мрежа, който ще работи в тясно сътрудничество с придобитата от Facebook VR компания Oculus.

Има много хардуерни и софтуерни проблеми, които все още трябва да се решат, но сме сигурни, че партньорството между Facebook и Samsung ще има благотворни резултати за нас като потребители.

 

Прочетете и това: HTC Vive ще струва 799 долара

Тагове: