Чисто новият департамент на правителството на САЩ за проследяване на НЛО е отворен от половин година, но бизнесът вече процъфтява.

През последните шест месеца службата - наречена All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) - е получила „няколко стотици“ нови доклади за НЛО от САЩ, заяви директорът на офиса Шон Къркпатрик пред Асошиейтед прес. Това добавя повече от 140 наблюдения на НЛО, докладвани от военните между 2004 г. и 2021 г., които преди това бяха описани в дългоочакван доклад от Пентагона през юни 2021 г.

Новите доклади, които бяха подадени тази година от служители в американската армия, флота и военновъздушните сили, описват неидентифициран аномален феномен, или UAP - предпочитаното от правителството име за НЛО, - наблюдавани във въздуха, под вода и в Космоса.

Никой от докладите, стари или нови, не показва намек за извънземна дейност, отбеляза Къркпатрик.

Създадена през юли 2022 г., мисията на AARO е да консолидира и разследва доклади за НЛО, подадени от различните клонове на американските военни. По дефиниция UAP е „всичко в Космоса, във въздуха, на сушата, в морето или под морето, което не може да бъде идентифицирано и което може да представлява заплаха за военни съоръжения или операции на САЩ“ според отдел на изявлението на защитата, публикувано на 17 декември.

Внезапният приток на нови доклади може да се дължи на неотдавнашните усилия на AARO, каза Къркпатрик, добавяйки, че иска да „дестигматизира“ процеса на докладване на наблюдения на UAP в армията.

Редица докладвани наблюдения вече са разрешени, казаха анонимни служители на Пентагона пред New York Times през ноември. Много от докладите за НЛО вероятно могат да се припишат на „сравнително обикновени“ дронове за наблюдение от нации като Китай и Русия, казаха служители, докато други може просто да са „въздушен безпорядък“ като метеорологични балони.

Къркпатрик каза, че AARO работи върху процедури за „отстраняване“ на общи източници на наблюдения на UAP като чуждестранни или местни самолети, които могат да оставят различни технически подписи или знаци, че са направени с помощта на човешка технология. Службата планира незабавно да публикува доклад с повече подробности за своите разследвания тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Милионер си купи гигантски радар от Студената война, за да търси извънземни 

 

Тагове: