Очаква се Apple да предложи първите си 5G iPhone-и тази есен, а въпросните да са задвижвани от X55 модем на Qualcomm. Нов доклад от Fast Company обаче разкрива, че Apple иска да ограничи зависимостта си от Qualcomm, като производителят на iPhone сподели, че проучва проектирането на собствена антена за 5G, вместо да разчита на съществуващия хардуер на Qualcomm.

Въпросът, който се разглежда, очевидно е размерът на QTM525 антената на Qualcomm и по-специално достъпът до по-бързата версия на mmWave на 5G, който Fast company твърди, че е твърде голям за тънкия профил на идващите iPhone-и на Apple. С други думи Apple иска да разработи своя собствена антенна система, която по-добре ще се вмести в предвидения дизайн на смартфоните им. Антените за технологията mmWave са особено важни, като се има предвид относително лошата гама на ултрабързата безжична технология, като 5G телефоните обикновено изискват множество такива, за да се гарантира добра свързаност.

Разбира се, все още не е напълно сигурно, че Apple всъщност ще използва своя 5G антена за своите iPhone-и през 2020. Има вероятност компанията да предложи два дизайна: по-тънък, използвайки apple-направени антени, и по-дебел, който ще бъде с Qualcomm-ските.

Виж още: Термичните пасти – какво представляват и как могат да помогнат на конзолата, компютъра или видеокартата ви да работят по-добре? 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: