Очевидно краят на 2018 не е особено добър за Apple, предвид слабите продажби на новата серия от смартфони на компанията. Вероятно в опит да подобри числата в своите финансови отчети за настоящото тримесечие, а вероятно и следващото, Apple съживява производствения процес на миналогодишния и адски успешен iPhone X.

Новината е разпространена от The Wall Street Journal. Причината за подобни действия обаче не се крие само в слабите продажби на трите нови устройства на „Купертино“, а в конкретно споразумение със Samsung за определено количество OLED дисплеи, които трябва да бъдат поръчани от Apple.

С други думи независимо, че компанията преустанови продажбите на iPhone X в своите магазини в момента, в който беше пуснат на пазара XS, сега тя ще се обърне именно към миналогодишния флагман за помощ в достигането на заветните числа, договорени с корейския гигант.

iPhone X би следвало да е по-евтин за производство спрямо XS и XS Max благодарение на своята възраст, съответно и по-евтини компоненти за изработка, допълва WSJ.

Новината идва в подкрепа на слуховете, че Apple е намалила производството на трите си тазгодишни устройва. В случая най-лошо представещият се модел е по-евтиният iPhone XR. Според анализаторите потребителите предпочитат да инвестират в iPhone 8, който се продава на по-ниска цена и предлага съпоставими с XR хардуерни характеристики.

Припомняме че предишният опит за бюджетен модел от страна на Apple, iPhone 5c, също не успя да взриви чартовете за продажби в годината, в която беше пуснат на пазара.

Избери най-добрите телефони на годината и спечели смартфон с тройна Leica камера с изкуствен интелект.

Тагове: