По всичко личи, че „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (Star Wars: The Force Awakens” не може да бъде спрян. Продължението на Сагата, което беше поверено на Джей Джей Ейбрамс, продължава с рекордните приходи. От Collider съобщават, че филмът официално задмина „Отмъстителите“ (The Avengers), за да се превърне в четвъртия най-касов филм в САЩ. Това класира „Силата се пробужда“ на около милион зад „Юрски свят“ (Jurassic World). Само за две седмици филмът на Ейбрамс събра 652 млн. долара в САЩ - достатъчно силно начало, което може да изстреля продължението на космическата опера дори до първата позиция.

Четвъртата позиция ще е краткотрайна. Още този уикенд „Силата се пробужда“ със сигурнсот ще изпревари приходите в САЩ от „Юрски свят“ (652.2 млн. долара) и „Титаник“ (658.6 млн. долара), за да се нареди на втора позиция – веднага след „Аватар“ (Avatar), който държи първата позиция с 760.5 млн. долара. Ще успее ли Епизод VII да задмине лентата на Джеймс Камерън? Напълно възможно – историята за джедаи и ситове ще продължи да се върти в кината в САЩ още много време, в което може да натрупа нужните приходите за първата позиция на най-касов филм в САЩ.

В световен план нещата също изглеждат добре. Към момента „Силата се пробужда“ може да се похвали с приходи в размер 1.33 млрд. долара и осма позиция, задминавайки „Замръзналото кралство“ (Frozen). Следващите в списъка са „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Втора част“ (1.34 млрд. долара) и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ (1.4 млрд. долара). Можем да се обзаложим, че тези два филма няма да издържат дълго на сериозния интерес на публиката към Епизод VII. И тук, подобно на боксофиса в САЩ, лентата на Ейбрамс ще трябва да се справи с „Титаник“ (2.18 млрд. долара) и „Аватар“ (2.78 млрд. долара), които държат първите две места. В момента на трето място в световната класация е „Юрски свят“ с приходи в размер на 1.66 млрд. долара. Не трябва да забравяме, че „Силата се пробужда“ тепърва ще атакува кината в Китай, от където се очакват сериозни приходи.

5 звезди със смешно малки роли в „Силата се пробужда“