Ако Илон Мъск вижда дългосрочното оцеляване на човечеството в колонизацията на други светове, неговият конкурент в космическите изследвания Джеф Безос има съвсем различно мнение.

Шефът на Amazon и Blue Origin е съгласен, че ракетите за повторно използване са изключително важни за проучването на Слънчевата система на достъпна цена, но отхвърля идеята за "резервен план", която Мъск лансира.

"Не ми харесва този план Б за отиване в Космоса. Повярвайте ми, нашата планета е най-добрата. За мен няма съмнение, че трябва да защитим нея. Тя е скъпоценен камък. Тук сме се развили, създадени сме като вид за нея. Тя е разкошна и трябва да използваме Космоса, за да опазим Земята", категоричен е Безос.

Според него навлизането в Слънчевата система трябва да стане, за да се развива човечеството като цивилизация, но не за сметка на изоставянето на Земята.

"Ако ние им предоставим опция за евтин достъп до Космоса, следващото поколение ще открие как да използва нулевата гравитация, да черпи ресурси от Луната и Марс и да осигурява непрекъсната слънчева енергия", завършва Безос, цитиран от Ars Technica.

Новият трейлър на Mass Effect: Andromeda е наистина зрелищен